Menedżerów, właścicieli, kierowników i szefów kuchni wspieram poprzez dostarczanie im skutecznych sprawdzonych narzędzi związanych z budowaniem, motywowaniem i rozwojem własnych i zespołowych kompetencji. Wzmacniam ich umiejętności związane z rekrutacją, delegowaniem zadań, uczeniem samodzielności, rozwiązywaniem konfliktów i wiele innych, które mają wzmocnić ich jako liderów osiągających cele zawodowe i prywatne.
Nazywam się Rafał Pasenik. Jestem praktykiem z ponad 25 – cio letnim stażem. Moja droga zawodowa prowadziła od „zmywaka”, przez kuchnię, pracę kelnera aż do kierownika i menedżera restauracji.
Od 2003 r prowadzę własną firmę zajmującą się doradztwem oraz szkoleniami. Prowadzę między innymi szkolenia z zakresu profesjonalnej obsługi kelnerskiej, organizacji różnego rodzaju przyjęć w restauracji, sugestywnej sprzedaży, rozwiązywaniu reklamacji oraz radzenia sobie z trudnymi sytuacjami podczas serwisu.
Jestem absolwentem Wyższej
Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie oraz Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Poznańskiej w Warszawie. Moim celem jest wspieranie osób pracujących w branży HoReCa, w której się specjalizuję. Moje szkolenia dedykuję zarówno osobom początkującym jak i doświadczonym w branży gastronomicznej. Prowadzę szkolenia dla Klientów z lokali typu fast casual, caual dinning, premium i top premium. Do zobaczenia na szkoleniu