Intensywny Kurs Kelnerski Video

Obsługa Gości "krok po kroku”

  • Oszczędzimy czas związany z wdrożeniem nowych pracowników
  • Zwiększymy zadowolenie Gości poprzez rozwój obsługi kelnerskiej
  • Podniesiemy sprzedaż na każdym etapie obsługi Gości
  • Poprawimy motywację w zespole i satysfakcję z pracy
  • Ulepszymy proces szkolenia pracowników z pokolenia Y i Z poprzez skuteczny nośnik wiedzy i umiejętności

1320 zł netto / 12 miesięcy.

  • Dostęp: do 10 aktywnych kelnerów. (niezależnie od rotacji)
  • Każda dodatkowa osoba 132 zł (netto)

Cena obejmuje:

  • dostęp do kursów 24h/7 365 dni
  •  testy wiedzy sprawdzające nabyte umiejętności
  • dostęp dla menedżerów do postępów każdego z uczestników
  • wskazówki dla menedżerów
  • dodatkowy rabat na szkolenia stacjonarne
  • imienny certyfikat

Gwarancja satysfakcji

Jeśli dojdziesz do wniosku, że kurs nie spełnia Twoich oczekiwań, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni i otrzymasz pełny zwrot kosztów.
Odtwórz wideo

Czego się nauczysz?

Obsługa Gości a'la carte "krok po kroku"

Obsługa Gości krok po kroku

  1. Przyjmowanie rezerwacji przez telefon
  2. Przywitanie Gości w restauracji
  3. Wskazanie stolika Gościom
  4. Podanie kart Gościom i pierwszy etap sprzedaży
  5. Serwis napojów dla Gości
  6. Przyjęcie zamówienia
  7. Przygotowanie stołu i serwis pierwszych dań
  8. Zbieranie brudnych naczyń
  9. Dopytywanie Gości o walory smakowe
  10. Serwis dania głównego
  11. Zbieranie naczyń po daniu głównym
  12. Sprzątanie i przygotowanie stołu po daniu głównym
  13. Polecanie i sprzedawanie deseru
  14. Serwis herbaty i kawy
  15. Przyjmowanie płatności
  16. Wydawanie reszty Gościom
  17. Pożegnanie Gościa
  18. Sprzątanie stolika po wyjściu Gości

Obsługa Gości przy barze

  1. Przywitanie Gości przy barze
  2. Przyjęcie zamówienia przy barze
  3. Dodatkowa sprzedaż przy barze
  4. Powtórzenie zamówienia składanego przy barze
  5. Podsumowanie zamówienia i zaproszenie do stolika
  6. Odbiór zamówienia przy barze
  7. Pożegnanie Gości

Typologia klasyczna Gości

  1. Jak obsługiwać grupę znajomych
  2. Jak obsługiwać rodziny z dziećmi
  3. Jak obsługiwać pary zakochanych
  4. Jak obsługiwać Gości biznesowych w porze lunchu
  5. Jak obsługiwać Gości biznesowych podczas kolacji
  6. Jak obsługiwać pojedynczego Gościa
  7. Jak obsługiwać turystę
  8. Jak obsługiwać kobiety w ciąży

Techniczne umiejętności

  1. Prawidłowe trzymanie tacy
  2. Niewłaściwe trzymanie tacy
  3. Układanie i noszenie szkła na tacy
  4. Układanie dwóch i trzech talerzy na jednym ręku
  5. Trzymanie i podawanie jedzenia do stołu
  6. Trzymanie i podawanie szkła na stół
  7. Zbieranie brudnych talerzy do ręki
  8. Ułożenie sztućcy na talerzu – sygnał dla kelnera
  9. Zabieranie brudnych naczyń od Gościa
  10. Nakrywanie obrusów na stół
  11. Przygotowanie serwetki typu „pocket”
  12. Przygotowanie serwetki typu „rozeta”
  13. Przygotowanie serwetki typu „wachlarz”
  14. Przygotowanie serwetki typu „handlik”
  15. Nakrywanie stołu „krok po kroku”
  16. Serwis i podawanie herbaty
  17. Serwis napojów butelkowanych
  18. Podawanie różnych kaw
  19. Otwieranie i serwis win musujących i szampanów
  20. Otwieranie i serwis wina białego
  21. Otwieranie i serwis wina czerwonego
  22. System numerowanie stołów i krzeseł
  23. Zapis zamówienia

Imprezy okolicznościowe organizacja

  1. Ustawienie i przygotowanie stołów na przyjęcie okolicznościowe
  2. Klasyczne nakrycie stołu na przyjęcie okolicznościowe
  3. Usadzanie Gości przy stole
  4. Ustawienie i przygotowanie bufetów kawowych i deserowych
  5. Jak obsługiwać Gości podczas przyjęć okolicznościowych

Pierwsze dni w gastro

  1. Skuteczna i szybka nauka karty menu
  2. Przygotowanie do pracy w gastro
  3. Język kelnerów, który warto znać
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies (naszych oraz naszych zaufanych partnerów: Google, Facebook) i podobnych technologii w celu świadczenia usług, dostosowania strony do indywidualnych preferencji użytkowników oraz w celach statystycznych, analitycznych i reklamowych. Korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.
gastrolekcje.pl
Zamawiam i kupuję