Intensywny Kurs Kelnerski Video
Obsługa Gości "krok po kroku”
- Oszczędzimy czas związany z wdrożeniem nowych pracowników
- Zwiększymy zadowolenie Gości poprzez rozwój obsługi kelnerskiej
- Podniesiemy sprzedaż na każdym etapie obsługi Gości
- Poprawimy motywację w zespole i satysfakcję z pracy
- Ulepszymy proces szkolenia pracowników z pokolenia Y i Z poprzez skuteczny nośnik wiedzy i umiejętności
1320 zł netto / 12 miesięcy.
- Dostęp: do 10 aktywnych kelnerów. (niezależnie od rotacji)
- Każda dodatkowa osoba 132 zł (netto)
Cena obejmuje:
- dostęp do kursów 24h/7 365 dni
- testy wiedzy sprawdzające nabyte umiejętności
- dostęp dla menedżerów do postępów każdego z uczestników
- wskazówki dla menedżerów
- dodatkowy rabat na szkolenia stacjonarne
- imienny certyfikat
Gwarancja satysfakcji
Jeśli dojdziesz do wniosku, że kurs nie spełnia Twoich oczekiwań, możesz go zwrócić w ciągu 14 dni i otrzymasz pełny zwrot kosztów.
Odtwórz wideo
Czego się nauczysz?
Obsługa Gości a'la carte "krok po kroku"
Obsługa Gości krok po kroku
Obsługa Gości przy barze
Typologia klasyczna Gości
Techniczne umiejętności
Imprezy okolicznościowe organizacja
Pierwsze dni w gastro
Obsługa Gości krok po kroku
- Przyjmowanie rezerwacji przez telefon
- Przywitanie Gości w restauracji
- Wskazanie stolika Gościom
- Podanie kart Gościom i pierwszy etap sprzedaży
- Serwis napojów dla Gości
- Przyjęcie zamówienia
- Przygotowanie stołu i serwis pierwszych dań
- Zbieranie brudnych naczyń
- Dopytywanie Gości o walory smakowe
- Serwis dania głównego
- Zbieranie naczyń po daniu głównym
- Sprzątanie i przygotowanie stołu po daniu głównym
- Polecanie i sprzedawanie deseru
- Serwis herbaty i kawy
- Przyjmowanie płatności
- Wydawanie reszty Gościom
- Pożegnanie Gościa
- Sprzątanie stolika po wyjściu Gości
Obsługa Gości przy barze
- Przywitanie Gości przy barze
- Przyjęcie zamówienia przy barze
- Dodatkowa sprzedaż przy barze
- Powtórzenie zamówienia składanego przy barze
- Podsumowanie zamówienia i zaproszenie do stolika
- Odbiór zamówienia przy barze
- Pożegnanie Gości
Typologia klasyczna Gości
- Jak obsługiwać grupę znajomych
- Jak obsługiwać rodziny z dziećmi
- Jak obsługiwać pary zakochanych
- Jak obsługiwać Gości biznesowych w porze lunchu
- Jak obsługiwać Gości biznesowych podczas kolacji
- Jak obsługiwać pojedynczego Gościa
- Jak obsługiwać turystę
- Jak obsługiwać kobiety w ciąży
Techniczne umiejętności
- Prawidłowe trzymanie tacy
- Niewłaściwe trzymanie tacy
- Układanie i noszenie szkła na tacy
- Układanie dwóch i trzech talerzy na jednym ręku
- Trzymanie i podawanie jedzenia do stołu
- Trzymanie i podawanie szkła na stół
- Zbieranie brudnych talerzy do ręki
- Ułożenie sztućcy na talerzu – sygnał dla kelnera
- Zabieranie brudnych naczyń od Gościa
- Nakrywanie obrusów na stół
- Przygotowanie serwetki typu „pocket”
- Przygotowanie serwetki typu „rozeta”
- Przygotowanie serwetki typu „wachlarz”
- Przygotowanie serwetki typu „handlik”
- Nakrywanie stołu „krok po kroku”
- Serwis i podawanie herbaty
- Serwis napojów butelkowanych
- Podawanie różnych kaw
- Otwieranie i serwis win musujących i szampanów
- Otwieranie i serwis wina białego
- Otwieranie i serwis wina czerwonego
- System numerowanie stołów i krzeseł
- Zapis zamówienia
Imprezy okolicznościowe organizacja
- Ustawienie i przygotowanie stołów na przyjęcie okolicznościowe
- Klasyczne nakrycie stołu na przyjęcie okolicznościowe
- Usadzanie Gości przy stole
- Ustawienie i przygotowanie bufetów kawowych i deserowych
- Jak obsługiwać Gości podczas przyjęć okolicznościowych
Pierwsze dni w gastro
- Skuteczna i szybka nauka karty menu
- Przygotowanie do pracy w gastro
- Język kelnerów, który warto znać
Obsługa Gości krok po kroku
- Przyjmowanie rezerwacji przez telefon
- Przywitanie Gości w restauracji
- Wskazanie stolika Gościom
- Podanie kart Gościom i pierwszy etap sprzedaży
- Serwis napojów dla Gości
- Przyjęcie zamówienia
- Przygotowanie stołu i serwis pierwszych dań
- Zbieranie brudnych naczyń
- Dopytywanie Gości o walory smakowe
- Serwis dania głównego
- Zbieranie naczyń po daniu głównym
- Sprzątanie i przygotowanie stołu po daniu głównym
- Polecanie i sprzedawanie deseru
- Serwis herbaty i kawy
- Przyjmowanie płatności
- Wydawanie reszty Gościom
- Pożegnanie Gościa
- Sprzątanie stolika po wyjściu Gości
Obsługa Gości przy barze
- Przywitanie Gości przy barze
- Przyjęcie zamówienia przy barze
- Dodatkowa sprzedaż przy barze
- Powtórzenie zamówienia składanego przy barze
- Podsumowanie zamówienia i zaproszenie do stolika
- Odbiór zamówienia przy barze
- Pożegnanie Gości
Typologia klasyczna Gości
- Jak obsługiwać grupę znajomych
- Jak obsługiwać rodziny z dziećmi
- Jak obsługiwać pary zakochanych
- Jak obsługiwać Gości biznesowych w porze lunchu
- Jak obsługiwać Gości biznesowych podczas kolacji
- Jak obsługiwać pojedynczego Gościa
- Jak obsługiwać turystę
- Jak obsługiwać kobiety w ciąży
Techniczne umiejętności
- Prawidłowe trzymanie tacy
- Niewłaściwe trzymanie tacy
- Układanie i noszenie szkła na tacy
- Układanie dwóch i trzech talerzy na jednym ręku
- Trzymanie i podawanie jedzenia do stołu
- Trzymanie i podawanie szkła na stół
- Zbieranie brudnych talerzy do ręki
- Ułożenie sztućcy na talerzu – sygnał dla kelnera
- Zabieranie brudnych naczyń od Gościa
- Nakrywanie obrusów na stół
- Przygotowanie serwetki typu „pocket”
- Przygotowanie serwetki typu „rozeta”
- Przygotowanie serwetki typu „wachlarz”
- Przygotowanie serwetki typu „handlik”
- Nakrywanie stołu „krok po kroku”
- Serwis i podawanie herbaty
- Serwis napojów butelkowanych
- Podawanie różnych kaw
- Otwieranie i serwis win musujących i szampanów
- Otwieranie i serwis wina białego
- Otwieranie i serwis wina czerwonego
- System numerowanie stołów i krzeseł
- Zapis zamówienia
Imprezy okolicznościowe organizacja
- Ustawienie i przygotowanie stołów na przyjęcie okolicznościowe
- Klasyczne nakrycie stołu na przyjęcie okolicznościowe
- Usadzanie Gości przy stole
- Ustawienie i przygotowanie bufetów kawowych i deserowych
- Jak obsługiwać Gości podczas przyjęć okolicznościowych
Pierwsze dni w gastro
- Skuteczna i szybka nauka karty menu
- Przygotowanie do pracy w gastro
- Język kelnerów, który warto znać